2008. június 12., csütörtök

25 éve...

Louis De FunesIdén 25 éve hunyt el Louis De Funés, egészen pontosan 1983 január 27.-én. Összesen több, mint 130 filmben szerepelt a francia filmművészet legnagyobb komikusa. Legismertebb megformált karakterei Cruchote csendőr, az 5 folytatást is megélt Saint Tropez-i csendőr című filmben illetve, Juve felügyelő, a Fantomas trilógia-ban. Ezeken kívűl rengeteg népszerű fimben szerepelt, csak a legismertebbeket említve, a teljesség igénye nélkül: Horgász a pácban, Fennakadva a fán, Szárnyát vagy a combját?, Jákob rabbi kalandjai, és a színházban is nagy sikereket elért Oscar (amit később Sylvester Stallone főszereplésével újraforgattak).

Filmjei közül Magyarországon eddig 28 látott napvilágot DVD formátumban, a kiadási jogok összevisszaságát jelzi, hogy az eddig kiadott DVD filmek, 5 kisebb-nagyobb kiadó által lett megjelentetve.

Ez a blog azért készült, hogy emléket állítson a népszerű, "gumiarcú" komikusnak azáltal, hogy bemutatja a hazánkban eddig DVD-n megjelent filmjeit, és hírekkel szolgáljon a jövőbeni megjelenésekkel kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések: