2008. augusztus 2., szombat

Best Hollywood 2. csomag: Hogyan lettem vezérigazgató?, Itt a gyémánt, hol a gyémánt?

A Best Hollywood Louis De Funés következő két filmjének a DVD megjelenését 2006 végére időzítette. A szóban forgó filmek a Hogyan lettem vezérigazgató? és az Itt a gyémánt, hol a gyémánt?

Az Itt a gyémánt, hol a gyémánt? (Taxi, Roullotte et Corrida) című film 1958-ban készült, ebből kifolyólag fekete-fehér. A lemezen az eredeti kétcsatornás hangsáv mellett a szintén kétcsatornás magyar szinkron is megtalálható, melyben Balázs Péter hangján szólal meg a főszereplő. Felirat ezesetben sincs a lemezen semmilyen nyelven. A film képaránya szélesvásznú ugyan, de úgynevezett letterbox megoldással készült a DVD, így a kép egy 4:3-as keretbe van "belekényszerítve". Sajnos az extratartalom is elég szegényes; kimerül a kiadó más filmjeinek ajánlóival.

Cím: Itt a gyémánt, hol a gyémánt? (Taxi, Roullotte et Corrida - 1958)
Nyelv: magyar 2.0 (Balázs Péter), francia 2.0
Felirat: -
Képarány: 4:3
Megjelenés dátuma, kiadó: 2006 november 6. - Best Hollywood

A második film a Hogyan lettem vezérigazgató? (Carambolages) 1963-ban készült és a fentebb ismertetetthez hasonlóan szintén fekete-fehér film, szélesvásznú képaránnyal, amelyhez a már megszokott hangsávok közül választhatunk: az eredeti francia , és a magyar szinkron, ahol ezúttal Dánielfy Zsolt kölcsönzi a hangját a főszereplőnek. Felirat sajnos ezen a lemezen sincs, viszont az extratartalom bővebb, mint a másik film esetében, mivel itt a filmajánlókon kívűl itt kapunk a film eredeti mozielőzetese mellett két rövidfilmet, amit sajnos csak francia nyelven élvezhetünk.

Cím: Hogyan lettem vezérigazgató? (Carambolages - 1963)
Nyelv: magyar 2.0 (Dánielfy Zsolt), francia 2.0
Felirat: -
Képarány: 16:9
Megjelenés dátuma, kiadó: 2006 november 6. - Best Hollywood

Nincsenek megjegyzések: